Wat is een EU kaart?

Wat is een EU kaart?

Wat is de Europese ziekteverzekeringskaart? Een gratis kaart waarmee u gedurende een tijdelijk verblijf in de 27 EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland toegang hebt tot medisch noodzakelijke zorg binnen het openbare zorgstelsel.

Heb je nog een Europese ziekteverzekeringskaart nodig?

De EZVK is niet verplicht, maar ze zorgt er wel voor dat je je bij een medische noodsituatie in het buitenland minder zorgen hoeft te maken over het papierwerk én het prijskaartje.

Wat als je geen Europese ziekteverzekeringskaart hebt?

Wat moet een patiënt doen als hij zijn kaart vergeten of kwijt is? Als een patiënt zijn Europese Ziekteverzekeringskaart vergeten of kwijt is, kan hij zijn zorgverzekeraar per fax of e-mail om een tijdelijk vervangingsbewijs vragen.

Hoe Europese ziekteverzekeringskaart aanvragen?

Je kunt de kaart aanvragen in het CM-kantoor of via onze bestelmodule. Behoor je niet tot een van deze zes doelgroepen, moet je geen EZVK aanvragen. Indien je in het buitenland toch een EZVK nodig hebt (bv. bij hospitalisatie), zal Mutas je een vervangingsattest bezorgen.

Waar staat de Europese Unie voor?

De Europese Unie (EU) is een uit 27 Europese landen bestaand statenverband. De EU vindt haar oorsprong in de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en de Europese Economische Gemeenschap, in 1958 gevormd door zes landen (België, de Bondsrepubliek Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland).

Hoelang is een Europese ziekteverzekeringskaart geldig?

Als u uw bijdrage voor de verplichte ziekteverzekering heeft betaald, kunt u de EZVK gratis afhalen bij uw ziekenfonds. Bij sommige ziekenfondsen kunt u de kaart zelfs online bestellen. Vraag de kaart tijdig aan, zodat u ze voor uw vertrek in uw bezit heeft. De EZVK is maximaal twee jaar geldig.

Is reisbijstandsverzekering nodig?

Een reisbijstandsverzekering is een verzekering die je veel ellende bespaart als er op vakantie iets mis gaat. Bij een ziekte, een breuk, een operatie én bij autopech of een ongeval kun je dan een beroep doen op bijstand.

Hoe lang duurt aanvraag Europese ziekteverzekeringskaart?

Ze wordt, op eenvoudige aanvraag, gratis afgegeven door uw ziekenfonds. De aanmaak kan enkele dagen duren. Laat u dus niet vangen door sommige websites die geld vragen voor een Europese ziekteverzekeringskaart. Elk afzonderlijk gezinslid dat meereist, moet een eigen kaart hebben.

Hoe EZVK aanvragen?

Je kunt je EZVK online bestellen of in een van onze kantoren afhalen. Je kan ze ook aanvragen via Phone Mut op 02 502 52 50, deze lijn is permanent bereikbaar. Opgelet! Als je de kaart online of telefonisch bestelt, wordt ze opgestuurd per post.

Hoe lang zit Polen in de EU?

Lidstaten

Lidstaat Lid sinds Bevolking (juni 2018)
Republiek Oostenrijk 1995 8.754.413
Republiek Polen 2004 (1 mei) 38.476.269
Portugese Republiek 1986 (1 mei) 10.839.514
Roemenië 2007 (1 mei) 21.529.967

Is Marokko een EU land?

Eind 2008 werd Marokko de “geavanceerde status” toebedeeld door de EU. Dit wil zeggen dat Marokko meer dan een bondgenoot is, maar minder dan een lidstaat. Dit is de hoogste status die een niet-lidstaat kan krijgen in zijn relatie met de EU.

Wat is een EU kaart? Wat is de Europese ziekteverzekeringskaart? Een gratis kaart waarmee u gedurende een tijdelijk verblijf in de 27 EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland toegang hebt tot medisch noodzakelijke zorg binnen het openbare zorgstelsel. Heb je nog een Europese ziekteverzekeringskaart nodig? De EZVK is niet verplicht, maar ze zorgt er wel…