Waar staan afvalcontainers Rotterdam?

Waar staan afvalcontainers Rotterdam?

Ondergrondse, bovengrondse en half verdiepte containers voor restafval, papier, glas en textiel worden minimaal één keer per week geleegd. Of vaker als dit nodig is. Wilt u weten waar de containers staan, bekijk dan de kaart hieronder. Voor een snel en duidelijk resultaat kunt u uw huisadres of postcode invoeren.

Welke container Rotterdam?

Veel bewoners maken gebruik van wijkcontainers voor restafval, glas, papier en textiel. Er zijn ook wijken waar bewoners huiscontainers (kliko’s) hebben voor restafval, papier en in de meeste gevallen voor afval van groente, fruit en tuin. Voor glas en textiel zijn alleen wijkcontainers.

Wat mag niet bij grofvuil Rotterdam?

Afval met asbest, chemisch afval, bouwafval en sloopafval wordt nooit opgehaald. Dit brengt u zelf weg naar een milieupark.

Wat mag er in de gft bak Rotterdam?

Naast afval van groente, fruit en tuin, mogen in de gft-container namelijk ook etensresten. Het is dus groente-, fruit- en etensresten + tuinafval.

Hoe kom ik aan een kliko?

U kunt via de webformulieren op onze website of telefonisch een nieuwe container (kliko) aanvragen. U kunt uw container ook vervangen voor een ander formaat. Informeer naar de eventuele kosten. De containers zijn verkrijgbaar in twee verschillende formaten: 140 liter en 240 liter.

Wat kost een extra restafvalcontainer?

De afvalcoach geeft je tips in het scheiden van je afval. Lukt het daarna ook niet? Dan kun je overwegen om een tweede restafvalcontainer aan te vragen. De kosten van deze tweede container bedragen € 135,59 per jaar (2019).

Welke container Leiderdorp?

In de afgelopen week hebben bewoners van de laagbouw in Leiderdorp een brief ontvangen. Daarin staat dat deze mensen een nieuwe minicontainer voor papier en karton krijgen, en dat zij nieuwe minicontainers krijgen voor GFTE-afval en restafval.

Welke container Uitgeest?

Pmd in ondergrondse containers In het tarief per inworp is rekening gehouden met een korting voor het pmd-afval. Als u pmd-afval toch zelf wilt blijven scheiden, brengt u uw pmd-afval in een (semi)doorzichtige zak naar een openbare pmd-container of naar de milieustraat (Molenwerf).

Wat mag niet bij het grofvuil?

Voorbeelden zijn klein chemisch afval (kca) zoals spaarlampen, batterijen, verfresten en gootsteenontstopper, accu’s, bielzen, gasflessen, brandblussers, graszoden of steen. Deze soorten afval mag u niet als grofvuil aanbieden.

Wat kan mee met grofvuil?

Grofvuil is afval dat te groot is voor de vuilniszak, bijvoorbeeld kapotte matrassen, tapijt, meubels en grote stukken piepschuim. Je kunt het in veel gemeenten laten ophalen. Spullen en materialen die hergebruikt kunnen worden, gaan naar recyclebedrijven.

Wat mag er in de vuilnisbak?

In een restafval container mag je (onder andere) het volgende kwijt: as uit de asbak, de (open) haard en de barbecue, bakpapier, bubbelenveloppen, chipskokers en -zakken, foto’s, gebruikte zakdoekjes, tissues en keukenpapier, geplastificeerd papier en karton, hydrokorrels, incontinentiemateriaal, kattenbakkorrels.

Wat mag er bij het restafval?

Afval dat je niet gescheiden kunt inleveren, mag bij het restafval (de grijze kliko of vuilniszak). Het gaat bijvoorbeeld om luiers, kattenbakvulling, koffiecupjes en een kapot wijnglas. Twijfel je of iets in een aparte bak mag? Neem dan het zekere voor het onzekere en kies voor de vuilnisbak.

Waar staan afvalcontainers Rotterdam? Ondergrondse, bovengrondse en half verdiepte containers voor restafval, papier, glas en textiel worden minimaal één keer per week geleegd. Of vaker als dit nodig is. Wilt u weten waar de containers staan, bekijk dan de kaart hieronder. Voor een snel en duidelijk resultaat kunt u uw huisadres of postcode invoeren. Welke…