Waar slaapt een ijsvogel?

Waar slaapt een ijsvogel?

IJsvogels nestelen liefst langs langzaam stromende beken. In mindere mate wordt ook bij stilstaande, visrijke wateren genesteld. Ze komen voor bij meren, moeras, oevers, park en tuin, plassen, rietland en ruigte, rivieren en vennen.

Is de ijsvogel zeldzaam?

Flitst er plotseling een klein blauw en oranje vogeltje voorbij, dan is het de IJsvogel. Helaas een zeldzaamheid in Nederland, maar wel een prachtige vogel. Met z’n grote dolksnavel in de aanslag wacht hij op een tak of een rietstengel boven het water op nietsvermoedende visjes.

Hoe oud kan een ijsvogel worden?

In theorie kan een ijsvogel wel twintig jaar oud worden, maar dat is zeer zeldzaam. In het wild is zeven al een mooie leeftijd voor een ijsvogel, zeker omdat er vooral in het eerste jaar veel sterven.

Is de ijsvogel bijzonder?

De ijsvogel (Alcedo atthis) is een waterminnende vogel uit de familie van ijsvogels (Alcedinidae). Het is een opvallende verschijning door zijn afstekende blauwe en oranje kleuren, maar ook een zeer schuwe soort die zich weinig laat zien….IJsvogel.

Rijk: Animalia (Dieren)
Familie: Alcedinidae (IJsvogels)
Geslacht: Alcedo

Hoe groot is het territorium van de ijsvogel?

17 cm
Common kingfisher/Length

Welke vogel lijkt op een ijsvogel?

IJsvogel Alcedo atthis Het lijkt onze eigen ijsvogel uit Nederland wel. En dat klopt ook. Natuurlijk vliegt ‘onze’ ijsvogel niet van Europa naar Indonesië. Het is een andere ondersoort, die iets donkerder blauw is dan die bij ons.

Hoe groot is een ijsvogeltje?

Hoeveel visjes eet een ijsvogel per dag?

Dagelijks eet een ijsvogel ongeveer zijn eigen gewicht aan vis. Dat is zo’n 30 – 40 gram. Dat kunnen een flink aantal hele kleine visjes zijn, maar ook slechts een paar flinkere visjes.

Hoe oud kan een reiger worden?

In strenge winters hebben de blauwe reigers het zichtbaar moeilijk. Een blauwe reiger wordt gemiddeld 5 jaar oud.

Wat voor kleur heeft een IJsvogel?

Het verendek van de rode ibis heeft een diepe roodoranje kleur. De kleur komt uit het voedsel dat ze eten. De rode ibis haalt zijn rode kleurstoffen uit de kreeft-achtige dieren die hij eet.

Waar komt de IJsvogel oorspronkelijk vandaan?

De wetenschappelijke naam van de ijsvogel is Alcedo atthis, Alcedo betekent ijsvogel en de ondersoort ‘atthis’ is vernoemd naar een vrouw die leefde op Lesbos, ongeveer 600 jaar voor onze jaartelling begon….Over de naam.

Duitsland : Eisvogel
Turkije : Yaliçapkini
Tjechië : Ledňáček

Waar slaapt een ijsvogel? IJsvogels nestelen liefst langs langzaam stromende beken. In mindere mate wordt ook bij stilstaande, visrijke wateren genesteld. Ze komen voor bij meren, moeras, oevers, park en tuin, plassen, rietland en ruigte, rivieren en vennen. Is de ijsvogel zeldzaam? Flitst er plotseling een klein blauw en oranje vogeltje voorbij, dan is het…