Hoeveel kost een Flapoorcorrectie?

Hoeveel kost een Flapoorcorrectie?

Flaporen, ook bekend als afstaande oren, zijn een veelvoorkomende afwijking aan de oren. Een flapoorcorrectie wordt niet vergoed vanuit het basispakket. De kosten van een flapoorcorrectie variëren sterk per kliniek maar gemiddeld ligt de prijs tussen de €2000 en de €4000.

Hoeveel kost oor operatie?

De kosten van een flapoorcorrectie hangen af van welk ziekenhuis of welke kliniek je bezoekt. De kosten liggen ongeveer tussen de 2000 en 4000 euro. Je basisverzekering vergoedt de kosten van deze correctie niet. Je zult dus een aanvullende verzekering af moeten sluiten voor deze ingreep.

Hoe duur is een oorcorrectie?

De prijzen voor een flapoorcorrectie verschillen sterk per kliniek of ziekenhuis. Globaal kun je uitgaan van een bedrag tussen de 2.000 en 4.000 euro. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt die dit volledig vergoedt, weegt in de meeste gevallen de premie wel op tegen de vergoeding.

Welke verzekering dekt Flapoorcorrectie?

Een flapoorcorrectie wordt niet vergoed vanuit je basisverzekering. Om je flapoorcorrectie vergoed te krijgen, kun je bij de meeste zorgverzekeraars een aanvullende verzekering afsluiten. Bovendien vergoeden deze aanvullende dekkingen alleen tot de leeftijd van 18 jaar.

Welke leeftijd Flapoorcorrectie?

De ingreep kan bij kinderen vanaf ongeveer 6 jarige leeftijd worden uitgevoerd. De groei van de oorschelp is dan nagenoeg voltooid.

Is een oorcorrectie pijnlijk?

De eerste dagen na de oorcorrectie heb ik veel pijn gehad, dat viel tegen. Je draagt zes weken ‘s nachts een steunband die je oren plat tegen je hoofd houdt. Overdag knoopte ik een leuk sjaaltje om mijn hoofd. Maar dat ongemak vergeet je ook snel weer.

Waar kan ik terecht voor oorcorrectie?

Consult oorcorrectie Bij het Boerhaave Medisch Centrum hebben wij een team van KNO artsen en plastisch chirurgen. Het consult vindt altijd plaats bij de chirurg die u gaat behandelen.

Is een Flapoorcorrectie pijnlijk?

De eerste dagen na de operatie kunt u zeker pijn hebben. U mag de week na de operatie geen ascal, aspirine, asprobruis, kinderaspirine of andere aspirine bevattende pijnstillers slikken in verband met bloedingsgevaar. U kunt paracetamoltabletten innemen tegen de pijn. Na twee dagen moet de pijn duidelijk minder worden.

Hoe lang haarband na oorcorrectie?

Na de operatie krijgt u een drukverband om het hoofd. Dit verband moet minimaal een dag, maar liever drie tot vier dagen, blijven zitten om de oren in de nieuwe stand te laten genezen. Daarna moet u een haarband dragen om de oren te beschermen tegen invloeden van buitenaf (botsen etc.).

Welke leeftijd oorcorrectie?

Vanaf welke leeftijd kan men de oren laten corrigeren? Dit kan in principe vanaf 4 à 5 jarige leeftijd, omdat de oren vanaf deze leeftijd niet meer groeien. Wel wordt een oorcorrectie bij kinderen alleen in een ziekenhuis uitgevoerd onder volledige narcose.

Welke haarband na oorcorrectie?

Na de oorcorrectie krijgt u een strak verband (een zogenaamde tulband) om uw hoofd heen. Deze moet een week blijven zitten. Na verwijdering van het verband moet u, afhankelijk van het type oorcorrectie, tot 6 weken na de operatie, dag en nacht, een haarband (tenniszweetband) dragen ter bescherming van uw oren.

Hoe herken je flaporen baby?

Flaporen zijn oren die te ver van de zijkant van het hoofd staan, waardoor ze veel aandacht trekken. Het worden ook wel zeiloren of afstaande oren genoemd. Officieel wordt er in de medische wereld gesproken van afstaande oren als de oorschelp meer dan 2 centimeter van de schedel af staat.

Hoeveel kost een Flapoorcorrectie? Flaporen, ook bekend als afstaande oren, zijn een veelvoorkomende afwijking aan de oren. Een flapoorcorrectie wordt niet vergoed vanuit het basispakket. De kosten van een flapoorcorrectie variëren sterk per kliniek maar gemiddeld ligt de prijs tussen de €2000 en de €4000. Hoeveel kost oor operatie? De kosten van een flapoorcorrectie hangen…