Hoe voeg je voetnoten toe in Word?

Hoe voeg je voetnoten toe in Word?

Voetnoten en eindnoten invoegen

  1. Klik op de plaats waar u wilt verwijzen naar de voetnoot of eindnoot.
  2. Ga naar het tabblad Verwijzingen en selecteer Voetnoot invoegen of Eindnoot invoegen.
  3. Typ wat u in de voetnoot of eindnoot wilt.

Wat zijn voetnoten in Word?

Gebruik voetnoten en eindnoten om uitleg of commentaar te geven bij of verwijzingen naar iets in een document. Meestal worden voetnoten onder aan de pagina weergegeven, terwijl de eindnoten aan het einde van het document of de sectie worden weergegeven.

Wat is het verschil tussen een voetnoot en een eindnoot?

Voetnoten en eindnoten zijn bedoeld als uitleg, opmerkingen of verwijzingen voor tekst in een document. Voetnoten staan onder aan de pagina en eindnoten staan bij elkaar op een pagina aan het einde van het document.

Hoe haal ik een voetnoot weg?

Als u de voetnoot wilt verwijderen (onder aan de pagina), verwijdert u het getal ‘1’ in de hoofdtekst. Wanneer u dat doet, verdwijnt de voetnoot zelf. U kunt dit ook doen door met de rechtermuisknop op de voetnoot onder aan de pagina te klikken, Ga naar voetnoot en verwijder het getal daar.

Waar zet je een voetnoot?

Een voetnoot is een verwijzing waarbij je de tekst onderaan de pagina zet. Met behulp van een cijfer kun je eenvoudig naar de juiste plek in de hoofdtekst verwijzen. De voetnoot staat vaak in een kleiner lettertypegrootte dan de hoofdtekst.

Wat moet je in een voetnoot zetten?

Een voetnoot begint met een hoofdletter, eindigt met een punt, en bevat meestal de auteursnaam, het jaartal en eventueel de vindplaats (zoals de locatie in een tijdschrift) of een specificering (zoals een paginanummer).

Waar voeg je een voetnoot in?

Waar plaats je een voetnoot?

Verwijzen naar voetnoten met nootnummers. Je plaatst het nootnummer (in superscript) direct achter het laatste leesteken na het gedeelte waarop je voetnoot betrekking heeft. Bij voorkeur plaats je het nummer op het eind van de zin, na de afsluitende punt.

Wat zet je in een eindnoot?

Hoe werkt eindnoot?

Een eindnoot is een opmerking met betrekking tot een element uit een hoofdtekst, die aan het einde van een hoofdstuk of een hele tekst (bijvoorbeeld achter in het boek) weergegeven wordt. De functie is dezelfde als de voetnoot, de manier waarop ernaar verwezen wordt eveneens (met superieure cijfers).

Hoe haal je opmerkingen weg in word?

Een opmerking verwijderen Klik op de opmerking die u wilt verwijderen. Klik op het tabblad Controleren onder Opmerkingen op Verwijderen. Tip: U kunt een opmerking ook verwijderen door te klikken op de knop Sluiten in de rechterbovenhoek van de tekstballon.

Wat schrijf je in een voetnoot?

Hoe voeg je voetnoten toe in Word? Voetnoten en eindnoten invoegen Klik op de plaats waar u wilt verwijzen naar de voetnoot of eindnoot. Ga naar het tabblad Verwijzingen en selecteer Voetnoot invoegen of Eindnoot invoegen. Typ wat u in de voetnoot of eindnoot wilt. Wat zijn voetnoten in Word? Gebruik voetnoten en eindnoten om…