Welke zwembaden zijn er in Nederland?

Welke zwembaden zijn er in Nederland?

Overzicht zwembaden Nederland

 • Aqua Mundo De Eemhof. Een subtropisch zwembad in Mediterraanse sferen aan het Eemmeer.
 • Aqua Mundo De Kempvervennen.
 • Zwembad De Lommerbergen.
 • Aqua Mundo De Huttenheugte.
 • Aqua Mundo Het Heijderbos.
 • Aqua Mundo Port Zélande.
 • Aqua Mundo Park Zandvoort.
 • Aqua Mundo Het Meerdal.

Hoeveel zwembaden zijn er in Nederland?

Van de 1.900 zwembaden in Nederland zijn er 625 (openbare) zwembaden van of gesubsidieerd door gemeenten. Daarnaast zijn er ongeveer 600 zwembaden bij campings en bungalowparken. De overige zwembaden zijn te verdelen in zwembaden van zorginstellingen of scholen, van hotels en van sport- of zwemscholen.

Welk zwembad is leuk?

Aqua Mundo in Het Heijderbos Meegevoerd worden op de sensationele wildwaterbaan, meedeinen op golven of snorkelen tussen tropische vissen in het koraalbad. Het kan allemaal in Aqua Mundo bij Center Parks de Heijderbos, vlakbij de Duitse grens. De allerkleinsten genieten in het vernieuwde kinder-doe-bad.

Wat is het grootste zwembad van Nederland?

Als je het gaat hebben over de inhoud in liters water dan is de Tongelreep in Eindhoven het grootste zwembad van Nederland.

Is een zwembad openbaar?

In dat geval is het zwembad publiekelijk toegankelijk en dus openbaar. Bij zwemlocaties in oppervlaktewater is sprake van een zwemgelegenheid waar men in natuurlijk water mag zwemmen. Vaak is het een recreatieplas die speciaal is ingericht voor het zwemmen en uitgerust is met daarvoor bestemde voorzieningen.

Hoeveel zwembaden zijn er in Nederland 2020?

In de Database SportAanbod (DSA) worden zwembaden getypeerd naar aard – bij wat voor type organisatie het zwembad hoort – en naar soort bassins – binnen, buiten of beide. In Nederland zijn in 2020 bijna 1.900 zwembaden.

Hoeveel mensen spelen waterpolo in Nederland?

Anno 2016 is de KNZB met ± 430 verenigingen en ongeveer 135.000 leden de 7e grootste sportbond van ons land.

Waar zwemmen met dreumes?

Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 1. CenterParcs de Eemhof – Zeewolde.
 2. Aqua Mundo – Heijen.
 3. Het Vennenbos – Hapert.
 4. Aquafun Sportiom – ‘s Hertogenbosch.
 5. Tikibad – Wassenaar.
 6. Mosaqua – Gulpen.
 7. Kikkerfort – Breukelen.
 8. De Zandzee – Bussum.

Welk zwembad heeft de meeste glijbanen?

Het Tikibad van het attractiepark Duinrell in Wassenaar is misschien wel het bekendste en meest gewaardeerde zwembad van heel Nederland. Het Tikibad Duinrell beschikt over ontzettend veel glijbanen. In totaal is er wel meer dan één kilometer te vinden!

Wat is de mooiste Center Parcs in Nederland?

De top 5 van mooiste Center Parcs vakantieparken De Eemhof is een uitblinker vanwege de mediterraanse sfeer en de ligging aan het Eemmeer. Hier treft u ultieme watersportvoorzieningen. De Kempervennen is ook een juweeltje met een gaaf zwemparadijs én een sneeuwhal!

Welke zwembaden zijn er in Nederland? Overzicht zwembaden Nederland Aqua Mundo De Eemhof. Een subtropisch zwembad in Mediterraanse sferen aan het Eemmeer. Aqua Mundo De Kempvervennen. Zwembad De Lommerbergen. Aqua Mundo De Huttenheugte. Aqua Mundo Het Heijderbos. Aqua Mundo Port Zélande. Aqua Mundo Park Zandvoort. Aqua Mundo Het Meerdal. Hoeveel zwembaden zijn er in Nederland?…