Welke groenten planten in bakken?

Welke groenten planten in bakken?

Bladgroenten doen het ongelooflijk goed in een pot: sla, veldsla, spinazie. Maar ook tomaten, pepers en aubergines, bolgewassen zoals stengeluitjes en look kan je gerust uitproberen. Vooral de snelgroeiende soorten en de groenten die in de hoogte groeien zijn interessant en geven een ruime opbrengst.

Welke groente in eigen tuin?

Wij zetten de makkelijkste groenten voor je op een rijtje:

 • Sperziebonen. Hoewel sperziebonen erg gevoelig zijn voor slakken, zijn de bonen zelf erg makkelijk te kweken.
 • Tomaten. Tomaten zijn niet al te moeilijk te verbouwen.
 • Snijbonen.
 • Wortels.
 • Radijsjes.
 • Bietjes.
 • Bron:

Welke groenten kweken op balkon?

Welke groenten kweek je op je balkon?

 • Tomaten.
 • Komkommer.
 • Paprika.
 • Courgette.
 • Bonen.
 • Snijbiet.
 • Sla.
 • Radijzen.

Wat planten in een Moestuinbak?

Is dit je allereerste moestuintje, begin dan met groenten die snel en zonder veel omkijken groeien: snij- en pluksla, rucola, spinazie, radijzen, rode bietjes, warmoes, worteltjes, bonen en uien. Makkelijke kruiden zijn bieslook, peterselie en koriander.

Welke groenten in kleine tuin?

Pluksla is leuk want dat groeit steeds weer aan en daar heb je dus een heel seizoen plezier van. Maar ook spinazie, wortelen, prei of uien zijn prima geschikt. Sommige soorten groente nemen meer ruimte in en zijn minder geschikt voor de kleine tuin. Dit zijn bijvoorbeeld snijbonen, pompoenen, rabarber en koolsoorten.

Welke groenten kweken in de serre?

De lente is hét ideale seizoen om groene groenten te planten zoals: erwten, asperges, komkommers, spinazie, prei, sla en boontjes. Maar ook andere klassiekers zoals wortels, paprika, aubergine, witloof, rode bieten, radijzen of koolrapen kunnen perfect een plekje toegewezen krijgen in dit seizoen.

Welke groente zijn makkelijk te kweken?

Ik geef je mijn tips voor het telen van deze vijf makkelijke groenten in de moestuin of groentetuin.

 1. Sperziebonen. Er zijn stambonen en stokbonen.
 2. Pluksla. Pluksla is makkelijk te telen.
 3. Courgette. Courgette groeit altijd goed en is bovendien zeer productief.
 4. Rucola.
 5. Bieten.

Welke groenten in groententuin?

9 makkelijke groenten om zelf te kweken in de moestuin

 1. Radijs. Ben je een leek in de kunst van het moestuinieren?
 2. Courgette in de tuin of in verhoogde bakken.
 3. Worteltjes.
 4. Lente-ui.
 5. Rucola.
 6. Kies voor kerstomaatjes in pot of tuin.
 7. De hoogte in met pompoenen.
 8. Geen natte voeten voor de komkommer.

Wat planten in Kruidenbak?

Jaarlijkse kruiden die je hierin kunt kweken zijn bijvoorbeeld basilicum, peterselie, dille, venkel, maar ook vaste planten als rozemarijn, oregano, tijm, munt en salie zullen ook goed groeien buiten.

Wat Wanneer planten moestuin?

De maand augustus is de maand waarin je gaat zaaien voor volgend jaar. Snijbieten, lente-uitjes en kolen lenen zich hier goed voor. Verder kunnen sla, spinazie en radijsjes deze maand nog gezaaid worden voor het lopende seizoen. Als extra tip adviseren we om in lege vakken mosterd te zaaien.

Welke groenten in de serre?

Enkele zaaimogelijkheden zijn: wortelen, veldsla, radijsjes, spinazie, kervel, knolselder, tuinkers, prei, erwten en witte spitskool. Als je de grond in je serre gaat bewerken, kan je best eerst de bovenlaag van de aarde wegnemen.

Wat moet er in een serre?

Typische groenten voor in de serre zijn groenten die van oorsprong groeien in mediterrane of tropische oorden. Bijvoorbeeld tomaten, komkommers, aubergines, paprika’s en pepers zijn exotische groenten. Op een warm plekje laten zij zich van hun beste kant zien.

Welke groenten planten in bakken? Bladgroenten doen het ongelooflijk goed in een pot: sla, veldsla, spinazie. Maar ook tomaten, pepers en aubergines, bolgewassen zoals stengeluitjes en look kan je gerust uitproberen. Vooral de snelgroeiende soorten en de groenten die in de hoogte groeien zijn interessant en geven een ruime opbrengst. Welke groente in eigen tuin?…