Welk huidtype heb ik voor de zon?

Welk huidtype heb ik voor de zon?

Je huidtype bepaalt hoe gevoelig je huid is voor de zon en dus ook voor de zonnebank. Het is daarom belangrijk om voordat je voor de eerst keer gaat zonnebanken te testen welk huidtype je hebt, zodat je weet welke zonnebank en welke sterkte het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Welke zonnebank bij Huidtype 3?

Stap 2: kies de geschikte lampen

Type lamp
Huidtype 1 Zonnen onder een zonnebank wordt afgeraden.
Huidtype 2 Voorzichtig zonnen en alleen lampen met sterkte normaal worden aangeraden.
Huidtype 3 Alleen lampen met sterkte normaal of sterk worden aangeraden.

Hoe weet ik welke zonnebank?

Huidtype tabel voor het gebruik van een zonnebank

Bruiningservaring Vaak voorkomend uiterlijk Zonnebank advies (in minuten)*
Wordt nauwelijks bruin (1) Zeer lichte huid, vaak met sproeten, rossig of licht-blond haar en blauwe ogen Maximaal 5 minuten
Wordt gematigd bruin (2) Lichte huid, blond haar en lichte ogen 5 – 15 minuten

Hoeveel kost het om onder de zonnebank te gaan?

Zonnen in een zonnestudio kost geld. De prijzen kunnen per zonnestudio behoorlijk verschillen en over het algemeen is het ook afhankelijk van welke bank je hoe lang wilt gebruiken. Voor een gemiddelde zonnebanksessie ben je tussen de €5 en €15 kwijt.

Welk huidtype kleur heb ik?

Welke kleur jou doet stralen is afhankelijk van je tint. Hierin onderscheiden we koele (meestal huidtype 1 en 2) en warme huidtinten (meestal huidtype 3 en 4). Om erachter te komen of je huid iets koeler of juist iets warmer is, kun je de onderkant van je polsen bekijken en deze vergelijken met die van vriendinnen.

Welk huidtype is het meest gevoelig voor verbranden?

De huidtypes 1, 2 en 3 zijn het meest gevoelig voor de effecten van ultravioletstralen. In België zijn er naar schatting 40% mensen met huidtype 1 en 2. hUiDtYpe 1: verbrandt zeer snel, bruint niet, zeer lichte huid, vaak sproeten, rood of lichtblond haar en lichte (blauwe) ogen.

Hoe vaak onder de zonnebank voor vakantie?

Een van de vragen tijdens het open spreekuur van dermatologie: ‘Is het goed om voordat je op vakantie gaat nog eventjes twee rondjes zonnebank mee te pikken? ‘ „Fabeltje”, zegt dermatoloog Mary Ann El Sharouni resoluut. „Je wordt wat bruiner, maar het geeft geen bescherming.”

Welke Ergoline zonnebank?

Neem plaats onder de Ergoline 600. Deze geavanceerde en comfortabele zonnebank is uitermate geschikt voor de beginnende gebruiker. Onder de Ergoline 600 kunt u veilig en verantwoord zonnen. Speciale lampen voor de nek, schouders en het gezicht zorgen voor een mooi egaal bruiningsresultaat.

Welke huidskleur heb ik test?

Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.

Wat kun je gebruiken onder de zonnebank?

Smeer je na de zonnebrandkuur in met een vochtinbrengende crème of lotion. Vooraf hoef je je niet in te smeren met een zonnebrandcrème. De hoeveelheid licht is namelijk op jouw huidtype afgestemd, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebank.

Hoe vaak moet je naar de zonnebank?

Dermatologen geven aan dat je er verstandig aandoet om sowieso niet vaker dan één keer per maand onder de zonnebank te gaan terwijl ze je bij de meeste zonnestudio’s vertellen dat je rustig eens in de twee weken kan gaan.

Hoe werkt het als je naar de zonnebank gaat?

Onder de zonnebank wordt je huid in een korte tijd blootgesteld aan een hoge dosis uv-straling. Meer uv-straling betekent meer risico op huidkanker. Op korte termijn is het resultaat een bruin kleurtje. Het bruine kleurtje verdwijnt, maar je de huid blijft beschadigd.

Welk huidtype heb ik voor de zon? Je huidtype bepaalt hoe gevoelig je huid is voor de zon en dus ook voor de zonnebank. Het is daarom belangrijk om voordat je voor de eerst keer gaat zonnebanken te testen welk huidtype je hebt, zodat je weet welke zonnebank en welke sterkte het meest geschikt zijn…