Waarom relatie uitmaken?

Waarom relatie uitmaken?

Mannen en vrouwen hebben elk hun eigen redenen om een relatie te verbreken. Deze redenen kunnen erg uiteenlopend zijn. Ga maar eens bij jezelf na wat de reden was dat jij of juist jouw partner de relatie verbrak. Het hangt vaak samen met je eigen waarden en normen en met jouw ideaalbeeld van een relatie.

Hoe kun je het beste een relatie beeindigen?

Melamed pleit bij een break-up daarom altijd voor:

 1. dat het op een rustige plek gebeurt waar jullie privacy hebben.
 2. een open en attente lichaamshouding.
 3. oogcontact.
 4. niet wijzen naar elkaar.
 5. vertellen wat je van de relatie hebt geleerd.
 6. luisteren naar de ander.

Hoe weet ik zeker of ik het moet uitmaken?

Als er iets is gebeurd: weeg af wat het voor jou betekent. Vraag je af: is dit iets waar ik overheen kan komen of is dit iets wat altijd en eeuwig terug blijft komen in onze ruzies? Als het iets is waarvan je weet dat je er nooit overheen kan komen, kan dit een aanleiding zijn om de relatie te verbreken.

Waarom zou ik het uitmaken?

De reden waarom je het uitmaakt is jóuw gevoel, hou het dus ook bij jezelf. Ga niet wijzen naar hem/haar met verwijten. Zeg bijvoorbeeld eerder: ‘voor mij is de afstand tussen ons te groot om onze relatie voort te zetten’ in plaats van ‘de afstand ís te groot om de relatie voort te zetten’.

Hoe moet je het uitmaken met je vriend?

Het met hem uitmaken. Bel je vriendje en vraag hem om je ergens op een kalme en rustige plek te ontmoeten. Zorg ervoor dat het een plek is met weinig mensen, waar jullie een open en eerlijk gesprek kunnen voeren. Laat hem weten dat je het over jullie relatie wilt hebben, maar wijd er telefonisch verder niet over uit.

Kan relatie niet beeindigen?

Misschien betrap je jezelf erop dat je je aangetrokken voelt tot iemand anders. Dit is een menselijke reactie en niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Mocht je echter sterke gevoelens ontwikkelen voor een ander, dienen er wel alarmbellen te gaan rinkelen en kan het zijn dat het beter is de relatie te beëindigen.

Hoe kun je het beste het uitmaken?

Schrijf duidelijk op waarom je het uitmaakt. Herhaal vervolgens de zin “ik maak het uit” een paar keer voor jezelf. Herhaal de reden waarom je het uitmaakt ook een paar keer. Maar denk erom: hou het kort en krachtig. Heel lief dat je je break-up op een “zachte” manier wil aanpakken, maar dit gaat niet werken.

Hoe kun je het uitmaken?

Vertel op een vriendelijke manier dat je het wil uitmaken, waarom de relatie voor jou niet ‘goed genoeg’ is, maak afspraken over hoe jullie nu verder met elkaar zullen omgaan. Geef de ander geen valse hoop. Zeg niet ‘dat het misschien nog goed komt’ of ‘dat jullie vrienden zullen blijven’ als dat niet zo is.

Hoe weet je of je vriend je niet meer leuk vind?

Hij vermijd zelfs oogcontact wanneer jullie in één ruimte zijn. 2. Hij vermijd het om alleen met jou te zijn. Wanneer jij voorstelt om samen een filmpje te kijken, nodigt hij alsnog wat vrienden uit.

Hoe moet je het met iemand uitmaken?

Hoe maak je het uit?

 1. Geef in het gesprek de reden waarom je het uitmaakt.
 2. Je kan ook afspraken maken met elkaar over hoe het nu verder moet.
 3. Probeer niet te emotioneel te zijn tijdens het gesprek.
 4. Geef de ander geen valse hoop.

Hoe maak je het uit na een lange relatie?

Tips bij het uitmaken

 • Denk goed na over de reden waarom je het uit wilt maken.
 • Je moet zeker weten dat je de relatie wilt beëindigen.
 • Kies een goed tijdstip om het te doen.
 • Vertel duidelijk waarom je de relatie wilt beëindigen.
 • Zeg niet toe dat je vrienden wilt blijven.
 • Laat je niet meeslepen met een huilbui.

Hoe maak je het beste uit zonder iemand te kwetsen?

Breng je idee over het uitmaken van de relatie op een respectabele en eerlijke manier over zodat je je partner zo min mogelijk kwetst.

 1. Doe het persoonlijk.
 2. Neem verantwoordelijk.
 3. Wees vreedzaam.
 4. Geef een hint, of juist niet.
 5. Doe het eervol.
 6. Vertel de echte reden.
 7. Wees standvastig.
 8. Vraag om vragen.

Waarom relatie uitmaken? Mannen en vrouwen hebben elk hun eigen redenen om een relatie te verbreken. Deze redenen kunnen erg uiteenlopend zijn. Ga maar eens bij jezelf na wat de reden was dat jij of juist jouw partner de relatie verbrak. Het hangt vaak samen met je eigen waarden en normen en met jouw ideaalbeeld…