Waar gaat het boek Sjakie en de Chocoladefabriek over?

Waar gaat het boek Sjakie en de Chocoladefabriek over?

door Roald Dahl. Sjakie Stevens is een arme jongen die samen met zijn ouders en vier grootouders in een piepklein huisje woont. Vlakbij zijn huis staat de enorme chocoladefabriek van Willie Wonka. Daar worden de heerlijkste dingen geproduceerd, maar niemand gaat ooit de fabriek in of uit.

Wat voor soort boek is Sjakie en de Chocoladefabriek?

Children’s literature
NovelFairy taleHumourFantasy Fiction
Charlie and the Chocolate Factory/Genres

Welke prijzen heeft Sjakie en de Chocoladefabriek?

De film heeft 2,9 miljoen dollar gekost. Hiertegenover staat dat het vier miljoen dollar heeft opgeleverd. In 1972 is de film genomineerd voor twee prijzen. De Academy Award voor beste muziek, en Gene Wilder was genomineerd voor een Golden Globe voor beste acteur in een komische film.

Wie is de schrijver van het boek Sjakie en de Chocoladefabriek?

Roald Dahl
Charlie and the Chocolate Factory/Authors
Sjakie Stevens, de hoofdpersoon uit het kinderboek Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl, was aanvankelijk een zwarte jongen. Op aandringen van de literair agent van de Britse schrijver werd Sjakie bij het verschijnen van het boek in 1964 veranderd in een witte jongen.

Waar speelt de film Sjakie en de Chocoladefabriek zich af?

Vervolg. In 1973 kreeg het verhaal een minder bekend geworden vervolg, Sjakie en de grote glazen lift. Hier maken Sjakie en zijn familie samen met Willy Wonka in een grote glazen lift een reis door de ruimte, waarna ze terugkeren in Wonka’s fabriek.

Wat zijn de hoofdpersonen van Sjakie en de Chocoladefabriek?

Alle personages uit Sjakie en de chocoladefabriek

  • Meneer Stevens. Mevrouw Stevens. Grootvader Willem. Grootmoeder Willemina.
  • Opoe Jakoba. Caspar Slok. Veruca Peper. Violet Beauderest.
  • Sjakie Stevens. Willie Wonka. De Oempa-Loempa’s. Opa Jakob.

Hoe heet de opa van Sjakie en de Chocoladefabriek?

De volgende dag vertrekt Sjakie samen met opa Jakob naar de fabriek. Daar ontmoeten ze ook de vier andere winnaars: Veruca Peper, Joris Teevee, Violet Beauderest en Caspar Slok, waarna de rondleiding begint.

Hoeveel boeken zijn er verkocht van Sjakie en de Chocoladefabriek?

Er zijn 20 miljoen boeken verkocht wereldwijd, vertaald in 55 landen, 2 keer verfilmd. Sjakie, de Oempa-Loempa’s en Willie Wonka zijn cultureel erfgoed geworden, en dat vieren wij! Sjakie doet mee aan een wedstrijd van de chocoladefabriek van Willie Wonka en beleeft de vreemdste avonturen.

Hoeveel bladzijden heeft Sjakie en de Chocoladefabriek?

Sjakie en de chocoladefabriek
(Boekomslag op en.wikipedia.org)
Uitgegeven 1964
Medium boek (hardback, paperback)
Pagina’s 174

Hoe oud is Sjakie van Sjakie en de Chocoladefabriek?

Sjakie en de chocoladefabriek (Engelse titel Charlie and the Chocolate Factory) is een kinderboek van de Engelse schrijver Roald Dahl, oorspronkelijk uitgebracht in 1964….

Sjakie en de chocoladefabriek
(Boekomslag op en.wikipedia.org)
Genre Jeugdliteratuur, Fantasy

Waar woont Sjakie?

Sjakie is de hoofdpersoon in Sjakie en de chocoladefabriek (1964) en Sjakie en de grote glazen lift (1972). Sjakie woont met zijn moeder, zijn vader en zijn vier grootouders in een klein houten huisje vlak bij een grote stad. Daar woont hij in ieder geval de eerste keer dat we hem tegenkomen.

Hoeveel Oempa Loempa?

Een korte documentaire over de schrijver van dit kinderverhaal en natuurlijk nog vele andere (kinder)verhalen. In deze documentaire vertellen diverse familieleden, waaronder Sophie Dahl, en anderen over de schrijver. Ofwel hoe acteur Deep Roy gestalte gaf een ongeveer 165 Oempa-Loempa karakters.

Waar gaat het boek Sjakie en de Chocoladefabriek over? door Roald Dahl. Sjakie Stevens is een arme jongen die samen met zijn ouders en vier grootouders in een piepklein huisje woont. Vlakbij zijn huis staat de enorme chocoladefabriek van Willie Wonka. Daar worden de heerlijkste dingen geproduceerd, maar niemand gaat ooit de fabriek in of…