Is dan een Onderschikkend voegwoord?

Is dan een Onderschikkend voegwoord?

Voegwoorden kunnen nevenschikkend en onderschikkend zijn. Nevenschikkende voegwoorden leggen een verband tussen twee hoofdzinnen, zinsdelen, woorden of woordgroepen, onderschikkende voegwoorden leggen een verband tussen een hoofdzin en een bijzin. Nevenschikkend zijn bijvoorbeeld en, maar, of, dan (wel), dus en want.

Hoe kan je een voegwoord herkennen?

Voegwoorden kun je vaak herkennen aan de komma die ervoor staat, maar niet elk voegwoord wordt voorafgegaan door een komma en je schrijft niet alleen een komma bij voegwoorden. Een voegwoord komt het meest voor in het midden van de zin, met links daarvan de ene zin en rechts daarvan de andere zin.

Is een voegwoord?

Voegwoorden zijn en, maar, want, dat, omdat etc. Het zijn woorden die zinnen met elkaar verbinden. Als je twee of meer gelijkwaardige zinnen met elkaar wilt verbinden, gebruik je een nevenschikkend voegwoord (en, maar, want).

Wat is dus voor een woord?

dus – Voegwoord 1. om die reden, daarom (signaalwoord) ♢ Het is mooi warm weer, dus trek ik geen trui aan. ♢ Hij had goed en hard gestudeerd, dus was hij niet bang voor zijn examen.

Wat is een voegwoord Juf Melis?

Voegwoorden zijn woorden die zinnen, zinsdelen of woorden verbinden. Voegwoorden worden ook verbindingswoorden genoemd en de Latijnse benaming is conjunctie.

Hoe kun je het onderwerp vinden?

Hoe vind je het onderwerp?

  1. Als je wie of wat voor de persoonsvorm zet, is het antwoord op de vraag het onderwerp.
  2. Als je de persoonsvorm van enkelvoud naar meervoud verandert, verandert het onderwerp ook.
  3. Als je de zin vragend maakt met de persoonsvorm vooraan, komt het onderwerp meteen achter de persoonsvorm.

Is waarmee een voegwoord?

Vaak wordt het gebruikt om een reden te geven. Het voorzetsel waarmee het voegwoord dat gecombineerd wordt, bepaalt wat het voegwoord daadwerkelijk aangeeft.

Wat voor voegwoord is omdat?

De voegwoorden want en omdat zijn erg verwant, maar zijn niet helemaal gelijk. Want is een nevenschikkend voegwoord: in de erop volgende zin staat de persoonsvorm vooraan. Omdat is een onderschikkend voegwoord: in de erop volgende bijzin staat de persoonsvorm achteraan.

Is dan een Onderschikkend voegwoord? Voegwoorden kunnen nevenschikkend en onderschikkend zijn. Nevenschikkende voegwoorden leggen een verband tussen twee hoofdzinnen, zinsdelen, woorden of woordgroepen, onderschikkende voegwoorden leggen een verband tussen een hoofdzin en een bijzin. Nevenschikkend zijn bijvoorbeeld en, maar, of, dan (wel), dus en want. Hoe kan je een voegwoord herkennen? Voegwoorden kun je vaak…