Hoeveel subcutaan injecteren?

Hoeveel subcutaan injecteren?

Voor subcutane injecties gebruik je kleine hoeveelheden; maximaal 2 ml per injectie. Een subcutane injectie mag alleen worden toegediend op plaatsen waar de bloedvoorziening voldoende is en de huid en het onderhuidse vetwefsel schoon en heel zijn.

Wat is het doel van subcutaan injecteren?

Bij een subcutane injectie wordt een opgelost medicijn in het onderhuidse weefsel gespoten tussen de huid en de spieren. Dit gebied heet de subcutis, vandaar de naam subcutane injectie. Deze injectie zorgt ervoor dat het medicijn langzaam in het bloed wordt opgenomen.

Wat is een complicatie bij subcutaan injecteren?

Complicaties/Bijwerkingen Ontstekingen op de plaats van injectie. Allergische reactie op het toegediende medicijn. Weefselbeschadiging bij patiënten die vaak geïnjecteerd worden.

Waar let je op bij subcutaan injecteren?

Kies een plek om te prikken:

  1. de buik, naast of rond de navel (voorkeur), houdt altijd 3 vingers afstand rond de navel.
  2. de bovenkant van de bovenbenen.
  3. wissel van prikplaats, prik niet in een blauwe plek, wond, zweer of andere onregelmatigheid.

Welke naald bij subcutaan injecteren?

Aanbevolen naald(en)subcutaan: Voor loodrechte subcutane injecties wordt een dunne naald gebruikt: 0,4 – 0,6mm. Grijze, bruine, oranje, paarse of blauwe naald. De lengte van de naald is afhankelijk van de gebruikte techniek en van de dikte van de huid: Voor loodrechte subcutane injecties: 5 – 12mm.

Welke 5 controles check je voordat je gaat injecteren?

Voordat je medicatie gaat injecteren gebruik je de regel van 5:

  • De juiste persoon.
  • De juiste medicatie.
  • De juiste dosis; hoeveelheid en samenstelling.
  • De juiste tijd.
  • De juiste toedieningswijze.

Welke 3 omstandigheden bepalen de keuze voor de juiste injectieplaats?

Keuze van de injectieplaats

  1. Buik (snelle insuline-absorptie) De injectie gebeurt best op een handbreedte aan weerszijden van de navel.
  2. Dijen (langzame insuline-absorptie) Inspuitingen gebeuren best enkel in het bovenste buitenste deel van de dijen.
  3. Billen (langzame insuline absorptie)

Wat kan er fout gaan bij subcutaan injecteren?

Een van de mogelijke complicaties is het per ongeluk aanprikken van een bloedvat. Wanneer de medicatie dan toch ingespoten wordt, kan dit direct in het bloedvat terecht komen. In ernstige gevallen leidt dit mogelijk tot shock of coma.

Wat is de oorzaak van de complicatie Verbindweefseling?

Verbindweefseling van de huid ontstaat als de genezing van beschadigde weefsels is verstoord, waardoor grote hoeveelheden bindweefsel ophopen op de plaats waar een wond geneest. Littekens kunnen zich vormen als gevolg van een infectie, operatie, verwonding of ontsteking van de huid.

Hoe wordt de vloeistof opgenomen bij subcutaan injecteren?

De huid krijgt bloed vanuit de grote slagaders die onder het onderhuidse bindweefsel lopen. Van hieruit lopen takken naar het onderhuidse bindweefsel en de lederhuid. Daar vormen ze een fijn netwerk van haarvaten. Na injectie in het onderhuidse bindweefsel wordt de vloeistof geleidelijk opgenomen.

Welke naald gebruik je bij subcutaan injecteren?

Voor loodrechte subcutane injecties wordt een dunne naald gebruikt: 0,4 – 0,6mm. Grijze, bruine, oranje, paarse of blauwe naald. De lengte van de naald is afhankelijk van de gebruikte techniek en van de dikte van de huid: Voor loodrechte subcutane injecties: 5 – 12mm.

Welke maat naald subcutaan?

Voor intracutane injecties wordt een dunne naald gebruikt: diameter 0,4 – 0,5 mm. Voor de BCG-vaccinatie wordt gebruik gemaakt van: 0,5 mm x 10 mm of 0,45 mm x 10 mm (diameter x lengte). voor subcutane injecties bij kinderen (huidplooitechniek): 5, 6, 8, 10 of 12 mm.

Hoeveel subcutaan injecteren? Voor subcutane injecties gebruik je kleine hoeveelheden; maximaal 2 ml per injectie. Een subcutane injectie mag alleen worden toegediend op plaatsen waar de bloedvoorziening voldoende is en de huid en het onderhuidse vetwefsel schoon en heel zijn. Wat is het doel van subcutaan injecteren? Bij een subcutane injectie wordt een opgelost medicijn…