Hoe kom je van slakken af?

Hoe kom je van slakken af?

10 tips: slakken bestrijden en voorkomen

 • Schoffel de grond regelmatig.
 • Span koperen draadjes of leg muntjes in de moestuin.
 • Strooi ruw materiaal op de grond.
 • Plant deze planten in de (moes)tuin.
 • Trek vogels aan.
 • Haal nat tuinafval uit de tuin.
 • Maak een bierval.
 • Verplaats gevoelige potplanten in het voorjaar/herfst naar binnen.

Hoe laat komen slakken tevoorschijn?

Naaktslakken houden van donkere, vochtige plekken en verstoppen zich overdag op de grond, diep tussen de planten. Ze houden van een vochtige omgeving omdat ze daar minder kans hebben op uitdroging. Deze slakken komen vooral tevoorschijn bij valavond en ‘s nachts, tussen maart tot oktober.

Wat kan ik doen tegen naaktslakken?

Bier. Naaktslakken zijn gek op bier! Als je last hebt van naaktslakken kun je een schoteltje met bier plaatsen op de plek waar je denkt dat ze binnenkomen. De naaktslakken zullen in één lijn op het bier afstormen.

Hoe leeft een naaktslak?

Naaktslakken leven in een vochtige omgeving. Zij houden zich het grootste deel van hun tijd op in de grond of onder compost, waar zij de ondergrondse delen van de planten aantasten. Een naaktslak (zoals de grote aardslak) kan twee tot drie jaar oud worden en overwintert.

Wat te doen tegen slakken met huisje?

7 tips

 1. Let op de luchtvochtigheid. Slakken zitten het liefst overdag in een vochtige ruimte.
 2. Kit naden en kieren dicht. ‘s Nachts komen slakken tevoorschijn om ongestoord op zoek te gaan naar voedsel.
 3. Honger ze uit.
 4. Geen zout op slakken leggen.
 5. Zeg het met zeewier.
 6. De meest diervriendelijke oplossing.

Waar komen naaktslakken op af?

Het voedsel van de slak bestaat voor een groot deel uit dode bladeren, maar helaas hebben ze een grotere voorkeur voor vers groen. Ook dode dieren als regenwormen en andere slakken worden gegeten. Daarnaast zijn de slakken op hun beurt weer voedsel voor vogels en egels in de tuin.

Welke periode slakken?

Over het algemeen zijn slakken het meest actief in het voor- en najaar wanneer het vochtig is, maar ook in koele, natte zomers. In sommige gevallen kunnen de slakken in het voorjaar al voor flinke schade aanrichten aan bijvoorbeeld jonge koolplantjes of andere gewassen.

Hoe ver kruipt een slak per dag?

Op een gladde ondergrond legt de slak ongeveer 5 meter per uur af. Wat ook mee speelt is dat slakken veel vocht verliezen door het slijmdraad dat ze achterlaten bij het kruipen. Voordat een slak weer verder kan moet hij zijn watervoorraad aanvullen.

Hoe leeft een slak?

Slakken zijn de enige weekdieren die ook op het land leven, maar het overgrote deel van de slakken leeft in zee of in zoet water. Al die slakken kan je op verschillende manieren indelen; er zijn slakken die door kieuwen ademen en soorten die door longen ademen en er zijn aaseters of planteneters. …

Wat is de functie van een naaktslak?

Zoals gezegd dienen ze als voer voor egels en vogels, dat alleen al is nuttig. Daarnaast ruimen naaktslakken dode planten op, en in de grond woelen ze de aarde om. Niet zomaar doodmaken dus, die naaktslak.

Hoe kom ik van slakken af in mijn aquarium?

Slakken bestrijdingsmiddelen niet nodig Plaats een schoteltje met stukje komkommer of iets anders wat slakken lusten in het aquarium. Schakel dan het licht voor een uur uit. In het donker kruipen de slakken naar het schoteltje voer. Na een uur kunt u het schoteltje met slakken uit aquarium verwijderen.

Hoe slakken bestrijden in brievenbus?

Denk hierbij aan eierschalen in stukjes, koffiedik of grind. Bouw een barrière van zeker 5cm hoog. Ook koper (bv. koperen muntjes) of koperhoudende tape rond een pot of plant helpt om slakken op afstand te houden.

Hoe kom je van slakken af? 10 tips: slakken bestrijden en voorkomen Schoffel de grond regelmatig. Span koperen draadjes of leg muntjes in de moestuin. Strooi ruw materiaal op de grond. Plant deze planten in de (moes)tuin. Trek vogels aan. Haal nat tuinafval uit de tuin. Maak een bierval. Verplaats gevoelige potplanten in het voorjaar/herfst…