Heb ik verwijzing huisarts nodig voor fysiotherapie?

Heb ik verwijzing huisarts nodig voor fysiotherapie?

Verwijzing niet nodig voor fysiotherapie Je kunt meteen contact opnemen met een fysiotherapeut. Soms heb je wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als je naar een fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat. Vind direct de juiste fysiotherapeut bij jou in de buurt.

Waarom verwijzing huisarts?

De huisarts geeft alleen een verwijzing als dit medisch nodig is. De huisarts weigert een verwijzing als hij ervan overtuigd is dat deze voor u niet zinvol is. Uw huisarts moet dan duidelijk aan u uitleggen waarom hij geen verwijsbrief wil geven.

Heb ik fysio nodig?

blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug; vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg; na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.

Hoe lang is een verwijzing fysiotherapie geldig?

In de meeste gevallen zijn verwijzingen maximaal 12 maanden geldig, u vindt dat in genoemde ‘Chronische Lijst’ vermeld. Er zijn ook aandoeningen die levenslang zijn en in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

Hoe krijg je een verwijzing van je huisarts?

Je hebt recht op een verwijzing naar een specialist als dat medisch noodzakelijk is. Jouw huisarts beoordeelt of die noodzaak er is. De huisarts zal een verwijzing weigeren als hij ervan overtuigd is dat deze voor jou niet zinvol is. Jouw huisarts moet dan duidelijk aan je uitleggen waarom hij geen verwijzing geeft.

Kan de fysio je doorverwijzen?

Mét verwijzing U gaat met een klacht naar de huisarts, die kan u doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Ook uw specialist kan u doorverwijzen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een fysiotherapeut zónder dat u een verwijsbriefje heeft.

Hoe krijg je een verwijzing van de huisarts?

Heb je verwijzing nodig voor orthopeed?

Een orthopeed of orthopedisch chirurg is een medisch specialist en werkt in een ziekenhuis. Orthopedische chirurgie valt onder medisch-specialistische zorg. Kijk voor de voorwaarden en hoogte van de vergoeding bij medisch-specialistische zorg. Je hebt een verwijzing nodig.

Waarom ga je naar de fysio?

Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in spieren of gewrichten, een verkeerde houding of een blessure. Een fysiotherapeut kan het lichaam beter laten functioneren en kan pijn verminderen.

Kan ik zonder verwijzing naar de fysio?

Door een uitbreiding van de verantwoordelijkheid van fysiotherapeuten, De Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF), heeft u in principe geen verwijsbrief nodig voor een fysiotherapeut. Wel kan uw fysiotherapeut u om een verwijsbrief vragen.

Heb je een verwijzing nodig voor de dietist?

Heb ik een verwijzing nodig? Spelen er medische zaken, dan heb je een verwijsbrief met een medische indicatie nodig van je (huis-)arts of specialist. Dit om te zorgen dat wij alle relevantie informatie hebben en u goed kunnen adviseren. Is er geen medische reden, dan kunt u zonder verwijzing naar de diëtist.

Heb ik verwijzing huisarts nodig voor fysiotherapie? Verwijzing niet nodig voor fysiotherapie Je kunt meteen contact opnemen met een fysiotherapeut. Soms heb je wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als je naar een fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat. Vind direct de juiste fysiotherapeut bij jou in de buurt. Waarom verwijzing…