Hva er sensitiv informasjon?

Hva er sensitiv informasjon?

Sensitive personopplysninger defineres som: Opplysninger om rasemessig eller etnisk opprinnelse, politisk oppfatning, religion, fagforeningsmedlemskap, helseopplysninger, seksuelle forhold og seksuell legning og straffbare forhold.

Er telefonnummer sensitiv informasjon?

Nummeret regnes ikke som en sensitiv personopplysning og er ikke taushetsbelagt.

Er førerkort sensitiv informasjon?

I dag blir pass, førerkort, bankkort, kredittkort og annen sensitiv informasjon levert rett i postkassene våre, ofte uten forvarsel. Før du sender fra deg personlig informasjon, må du være sikker på at denne informasjonen blir håndtert fortrolig.

Hva er sensitiv?

Sensitiv betyr følsom for fysisk eller psykisk påvirkning; overfølsom, nærtagende.

Er fødselsnummer sensitiv informasjon?

Alle som er folkeregistrert i Norge har et fødselsnummer. Nummeret regnes ikke som en sensitiv personopplysning og er ikke taushetsbelagt. Fødselsnummeret (11 siffer) består av fødselsdato (6 siffer) og personnummer (5 siffer).

Hva er sensitive opplysninger GDPR?

Eksempler på slike opplysninger er en persons rasemessige eller etniske bakgrunn, politiske oppfatning, religion, filosofiske overbevisning eller medlemskap i fagforening. Også helseforhold (som allergier, sykefravær, legebesøk og graviditet) og seksuelle forhold og orientering vil være sensitive opplysninger.

Er personnummer sensitiv informasjon?

Et fødselsnummer er et ellevesifret identifikasjonsnummer. Alle som er folkeregistrert i Norge har et fødselsnummer. Nummeret regnes ikke som en sensitiv personopplysning og er ikke taushetsbelagt.

Er karakterer sensitive opplysninger?

Opplysninger som behandles er navn, fødselsnummer, kontaktinformasjon (adresse og telefonnummer), hvilket kull du tilhører, studieprogram, karakterer, permisjoner og liknende.

Er fagforeningsmedlemskap sensitiv?

Personvernforordningen har mange regler, deriblant om fagforeningstilhørighet. I Norge regnes ikke opplysninger om fagforeningsmedlemskap som spesielt sensitive, men ifølge GDPR er medlemskap en personsensitiv opplysning som regnes som hemmelig.

Hva betyr fødselsnummeret?

Fødselsnummeret består av 11 siffer. De seks første sifrene viser fødselsdato i rekkefølgen dato, måned, år. De tre neste sifrene er individnummer hvor det tredje nummeret viser til kjønn, partall betegner kvinne og oddetall betegner mann. Personnummer er de fem siste sifrene i fødselsnummeret.

Hvorfor man ikke skal oppgi personnummeret?

For virksomheter er det viktig å vite at et fødselsnummer ikke er legitimasjon. At en person oppgir korrekt fødselsnummer, er ingen garanti for at vedkommende faktisk er den man påstår å være. Når en virksomhet skal verifisere identiteten, må den derfor bruke andre virkemidler enn fødselsnummer.

Hva regnes som sensitive personopplysninger?

hva er sensitiv informasjon?

Det kan også være slik at opplysninger som hver for seg ikke regnes som sensitive, blir det når flere av dem finnes i samme dokument. Virksomheter behandler mye annen sensitiv informasjon, som det er viktig at de har gode beskyttelsesrutiner for.

hva gjelder sletting av sensitiv informasjon?

Uten sikker sletting av data på dem, kan sensitiv informasjon komme på avveie. Hva som er slik sensitiv informasjon som trenger gode sikkerhetsrutiner, må den enkelte virksomhet selv vurdere.

hva er forskjellen mellom vanlige og sensitive opplysninger?

Loven skiller mellom vanlige og sensitive personopplysninger. De fleste vil kanskje anta at fødselsdato og personnummer hører med til sensitiv informasjon. Det er ikke tilfelle. Fødselsnumre og andre identifikasjonsnumre omfattes ikke av reglene for særlige kategorier av personopplysninger. Bruk av identifikasjonsnumre reguleres av de alminnelige

hva er “sensitive kategorier”?

Dette kalles gjerne “sensitive” eller “særlige kategorier” av personopplysninger. Eksempler på slike opplysninger er en persons rasemessige eller etniske bakgrunn, politiske oppfatning, religion, filosofiske overbevisning eller medlemskap i fagforening. Også helseforhold (som allergier, sykefravær, legebesøk og graviditet) og seksuelle forhold og

Hva er sensitiv informasjon? Sensitive personopplysninger defineres som: Opplysninger om rasemessig eller etnisk opprinnelse, politisk oppfatning, religion, fagforeningsmedlemskap, helseopplysninger, seksuelle forhold og seksuell legning og straffbare forhold. Er telefonnummer sensitiv informasjon? Nummeret regnes ikke som en sensitiv personopplysning og er ikke taushetsbelagt. Er førerkort sensitiv informasjon? I dag blir pass, førerkort, bankkort, kredittkort og annen…